10 juli 2014
18:00

Mossens BK

Referat: Näsets SK - Mossens BK

Generalrepetition inför Gothia Cup för lag Svart och lag Gul. På menyn stod Näsets SKs två Gothialag.

Först ut var Mossens Svart som mötte Nästes SK Lag 1.
Matchen slutade 1-1 efter att Hedda givit MBK ledningen med 1-0 ett par minuter in på andra halvlek. Näsets kvitterade 9 minuter före slutet. En jämn match där vi ställde upp med två olika uppställningar. I första halvlek var det en något mer defensiv inriktning medans andra halvlek var mer offensiv.
I och med att vi följde Gothias regler gällande uppspel (d.v.s. bollen behöver inte rullas igång av målvakten) så blev den en hel del utsparkar med följd att spelet efter marken blev något lidande, detta är bra att ta med sig in i turneringen

I andra matchen matchen mötte Mossen Gul Näset lag 2.
Efter en svängig och rolig match stod MBK som segrare med 5-4, det var dock NSK som tog ledningen i den 3:e minuten, Maja kvitterade ett par minuter senare.
Näset tog ånyo ledningen i 12:e minuten men strax innan paus så hade tjejerna vänt på matchen genom mål av Fanny och Maja, halvtidsledning med 3-2 för MBK således.
I andra halvleks 12:e minut forcerade Näset in sitt kvitteringsmål men Mossen vek inte ned sig. Sara och Maja gjorde 4-3 och 5-3 i den 12:e resp. 14:e minuten. Segern verkade vara i hamn men NSK kom tillbaka på slutet och lyckades reducera till 5-4, längre än så kom de dock inte och Mossen tog en välförtänt seger.

Det var två riktigt bra genomkörare för våra bägge lag som nu är helt redo för den stora utmaningen!